Dolma

 

 

YAPRAK SARMA - Plněné vinné listy

500 g vinných listů
200 g rýže
2 cibule nakrájené nadrobno
1 hrnek petrželky
1 hrnek kopru
4 lžíce rybízu
1/2 hrnku olivového oleje
1 hrnek vody
2 citrony
4 lžíce piniových oříšků
sůl

Vinné listy povaříme 2 minuty ve vodě a necháme odkapat. Na pánvi rozpálíme olej a na něm zpěníme cibuli a oříšky. Přidáme rýži a smažíme dalších 5 minut. Přidáme vodu a rybíz, přikryjeme pokličkou a 15 minut dusíme. Přimícháme kopr s petrželkou, osolíme a necháme vychladnout. Vinné listy si rozložíme, matovou stranou nahoru a stonkem k sobě. Doprostřed dáme lžíci připravené směsi a listy zabalíme. Hotové listy dáme do pánve, přelijeme vodou a zatížíme pokličkou nebo talířem. Na mírném příkonu dusíme asi 30 minut, necháme vychladnout a podáváme s nakrájeným citronem.

Poslala: X.Andrey

 

 

 

 

Designed by Sahrazad  © 2007   Sponzored by PNEURYCHLE.CZ & LEVNE-PNEU.COM