Plody moře

 

 

Bosporský okoun v těstíčku filo s mátovou omáčkou

1 balíček těsta filo
2 filety z okouna
pistáciové oříšky
sušený rybíz
rozinky
lístky čerstvé máty
máslo

na omáčku:
hl. mouka
máslo
citrónová šťáva
1 vejce
sušená máta


Na velkou placku rozváleného tenkého těsta filo dáme kousek filetu z okouna. Na filet z okouna poklademe hrst jemně nasekaných pistáciových oříšků pak přidáme na slunci sušený rybíz, rozinky a sekanou čerstvou mátu. Pak položíme pár plátků citrónu a trochu másla, aby vše bylo šťavnatější. Navrch přikryjeme druhým filetem z ryby a nakonec zabalíme do druhého plátu těsta filo. Uděláme malou kapsu a pomažeme na povrchu rozpuštěným máslem a dáme péct do trouby.

Mátová omáčka

Z mouky, másla, citrónové šťávy, šlehaných vajec a sušené máty připravíme rozšleháním omáčku.



 

 

Designed by Sahrazad  © 2007   Sponzored by PNEURYCHLE.CZ & LEVNE-PNEU.COM